تشخیص حرکت در دوربین مدار بسته
Motion Detection به معنی تشخیص حرکت می باشد، که یکی از قابلیت های بسیار رایج سیستم های ضبط مداربسته است. این قابلیت می تواند هرگونه حرکت در تصویر را از طریق بررسی تغییرات به وجود آمده تشخیص دهد و به شما کمک میکند پس از شناسایی حرکت در تصاویر عملکرد مناسبی نسبت به آن داشته باشید.
این قابلیت در اکثر محصولات نظارتی جدید موجود می باشد و برای فعال کردن آن می توان از طریق پنل تنظیمات دستگاه اقدام نمود.
یکی از کاربردهای مهم قابلیت تشخیص حرکت صرفه جویی در فضای ذخیره سازی تصاویر از طریق محدود کردن زمان ضبط تصاویر می باشد. می توان سیستم نظارتی و دستگاه ضبط تصاویر را طوری تنظیم نمود که فقط هنگامی شروع به ضبط تصاویر کند که حرکتی در تصویر شناسایی شود.


نحوه عملکردMotion Detection
در داخل هر دوربین مداربسته سنسور تصویر قرار دارد که لنز دوربین به آن متصل است و نور از طریق لنز به آن وارد می شود. هنگامی که نور با سنسور تصویر برخورد می کند هر کدام از پیکسل ها نشان می دهند که چقدر نور از محیط دریافت شده است. مجموعه این الگوها و نقاط تاریک و روشن در پیکسل ها تصویری را می سازند که شما مشاهده می کنید. هنگامی که شما قابلیت تشخیص حرکت را فعال می کنید معمولا می توانید ناحیه مورد نظر برای بررسی تغییرات را انتخاب نمایید. پردازنده تصویر با مقایسه فریم های متوالی تصویر ، هرگونه تغییر در پیکسل ها را بررسی می کند و اگر تعداد پیکسل ها به اندازه ای باشد که در سیستم تعریف شده است ، حرکت تشخیص داده می شود.

اینکه چه مقدار تغییر در تصویر برای تشخیص حرکت کافی می باشد بستگی به درجه حساسیت یا درصد تعریف شده در سیستم دارد. سطح حساسیت به تغییرات نقاط تاریک و روشن در پیکسل تصاویر نگاه می کند.

حساسیت و تنظیم قابلیت تشخیص حرکت
حساسیت با درجه بیشتر نیاز به تغییرات کمتری در تصویر دارد در حالیکه حساسیت کم سیستم تشخیص حرکت نیاز به تغییرات بزرگتری در تصویر دارد ، مانند روشن شدن چراغ در اتاق تاریک تا حرکت تشخیص داده شود.
از طرف دیگر با استفاده از درصد می توان تنظیم نمود که چند درصد از پیکسل های تصویر باید تغییر کنند تا حرکت تشخیص داده شود.
برای مثال اگر شما می خواهید سیستم تشخیص حرکت را روی درب ورودی تنظیم کنید می توانید آن را روی ۵۰ درصد تنظیم کنید تا هنگامی که چیز بزرگی وارد اتاق شد مانند یک شخص ، حرکت تشخیص داده شود اما در صورت ورود یک چیز کوچک مانند یک حشره حرکت نادیده گرفته شود.
رسیدن به بهترین نتیجه و تنظیم قابلیت تشخیص حرکت برای جلوگیری از هشدار یا ضبط اشتباه ممکن است مدتی زمان ببرد. اما می توان برای شروع با حرکت افراد و تغییر درصد مورد نیاز برای تشخیص حرکت سیستم را با توجه به محل مورد نظر و کاربری خاص سیستم تنظیم نمود.
قابلیت تشخیص حرکت می تواند در زمان تعطیلی مراکز اداری یا فروشگاه ها تا حد زیادی در مصرف فضای هارد دیسک صرفه جویی نماید و استفاده از آن در کنار سیستم های تشخیص هوشمند تصویر می تواند بسیار مفید باشد.
همانطور که در ابتدا گفته شد قابلیت تشخیص حرکت به تنهایی قادر به تفکیک حرکت فیزیکی از تغییر در تصویر دوربین مداربسته نمی باشد بنابراین استفاده از آن برای سیستم هشدار به تنهایی مناسب نمی باشد.
سیستم های نظارتی جدید دارای قابلیت های هوشمندی برای تفکیک و تجزیه و تحلیل تصاویر بوده و با استفاده از سایر روش های تشخیص هوشمند می توانند برای سیستم هشدار یا دزدگیر به کار گرفته شوند و از بروز هشدارهای نادرست تا حدود زیادی جلوگیری نمایند.

ضبط تصاویر با تشخیص حرکت
این قابلیت را می توان پر کاربرد ترین ویژگی سیستم تشخیص حرکت دانست. به این صورت که دوربین مدار بسته تنها زمانی که حرکت در جلوی آن وجود داشته باشد اقدام به تصویر برداری می کند و تصاویر آن توسط دستگاه NVR، ضبط می شود. این مهم به مشتریان کمک می کند تا هنگام مشاهده تصاویر ضبط شده، با حجم زیادی از تصاوی فاقد ارزش روبرو نشوند و فقط تصاویر ارزشمند را در اختیار داشته باشند.

قابلیت ارسال آلارم
قابلیت دیگر استفاده از این تکنولوژی اینگونه است که، می توانیم برای دوربین تعریف کنیم تا در صورت تشخیص حرکت از طریق خروجی آلارم مستقیم، فعالیت مشخصی را انجام دهد به طور مثال می تواند چراغی را روشن کند یا آژیری را فعال نماید یا کلیدی را فعال نماید. این موضوع می تواند به نصابان و تکنیسین های نصب سیستم دوربین مدار بسته کمک کند تا سیستم ها را با توجه به نیاز مشتریان طراحی کنند.