اینترنت اشیاء در تکنولوژی یک مفهوم شگفت انگیز است که تا مدتهای مدید تنها یک رویا بود. حالا این تکنولوژی دنیا را چون طوفان درنوردیده و با سرعت باورنکردنی در حال پیشرفت است. مورگان استنلی پیش بینی می‌کند که تا سال 2020 حدود 75 میلیون دستگاه متصل به اینترنت وجود خواهد داشت. حالا با این سرعت رشد و فراگیر شدن آن مشکلات و نقاط ضعف اینترنت اشیاء نیز نمایان شده است.با آرتاگسترهمراه باشید.اینترنت اشیاء به دستگاه‌هایی گفته می‌شود که از طریق اینترنت به هم متصل می شوند یا شبکه تشکیل می‌دهند. برخی از این دستگاه‌ها به طور معمولی استفاده می‌شدند، تبدیل به ماشین‌های هوشمندی شده‌اند که از اینترنت استفاده می‌کنند. بقیه ماشین‌ها نیز کاملا جدید هستند و به منظور استفاده در همین تکنولوژی ارتباطی ساخته شده اند. بدیهی است که تمام این ماشین‌ها با رشد و پیشرفت کامپیوترها شکل گرفته اند و همانطور که روز به روز اندازه آن‌ها کوچکتر می‌شود، از اینترنت بی‌سیک نامحدود استفاده می کنند.
مشکل اول: سرعت بالای پیشرفت
پیدایش اینترنت اشیاء جالب توجه است چون اینترنت مدت‌هاست که وجود دارد و هر چیزی‌ که به آن متصل است، نوعی دستگاه مرتبط با این پدیده محسوب می‌شود. حالا بنظر می‌رسد همه‌چیز از یخچال و زنگ خانه‌ها تا اتومبیل‌ها نیز نیازمند اتصال به اینترنت هستند. تمامی این دستگاه ها امروزه هوشمند شده‌اند. وقتی این همه دستگاه هوشمند به طور مرتب و روزانه مورد استفاده قرا می‌گیرند، این حجم از اتصال مداوم چه مفهومی برای مردم خواهد داشت؟ وقتی صحبت از اینترنت اشیاء به میان می‌آید، نگرانی‌ها و مسایل مهمی مطرح می‌شود.
مشکل دوم: اهمیت حریم شخصی
بسیاری از این دستکاه‌های هوشمند برای جاسوسی از کاربران ساخته می‌شوند. شرکت‌های بزرگ از صرف ساختن این دستگا‌ه‌های هوشمند سود بدست نمی‌آورند. سود واقعی در کلان داده است. حسگر‌های این دستگاه‌ها دایما در حال جمع آوری اطلاعات کاربران هستند و آن‌ها را برای تجزیه و تحلیل به شرکت‌ها می‌فرستند. الگوهایی که از کارهای روزمره و انتخاب‌های احتمالی کاربران کشف می‌شود را در جهت تاثیرگذاری بر عموم مردم به کار می‌برند. هرچه اینترنت اشیاء گسترده‌تر می‌شود این شرکت‌ها اطلاعات بیشتری نسبت به کاربران کسب خواهند کرد و کنترل افراد از طریق این دستگاه‌ها برایشان آسان‌تر خواهد شد.
مشکل سوم: مشکلات جدی امنیتی
هکرهای بسیاری وجود دارند که می‌توانند این اطلاعات گرداوری شده توسط دستگاه‌های هوشمند را بدزدند و در زندگی خصوصی مردم جاسوسی کنند. به تازگی مورد مشابهی درباره هک شدن دوربین اتاق خواب یک کودک پیش آمد. سال گذشته نیز مشکل نفوذ در اطلاعات شرکت سونی، به بسیاری از کاربران پلی اشتیشن سونی خسارت وارد کرد. به مواردی همچون مشکلات امنیتی ناگهانی که برای برخی از دستگاه‌ها پیش می‌آید نیز می‌توان اشاره کرد. همچنان که زنگ در دچار اختلال شده و تصاویر اشتباهی از افراد پشت در به نماش می‌گذارد.
مشکل چهارم: عملکرد و نگهداری از دستگاه‌ها
با وجود این‌همه دستگاه متصل به اینترنت از پوشیدنی و تعبیه شدنی تا ایمپلنت ها و هواپیماهای بی‌سرنشنین، تکلیف آن همه اطلاعات و ذخیره شان چه می‌شود؟ چگونه شرکت‌ها و مصرف کنندگان مطمئن باشند که بهترین عملکرد را شاهد هستند؟ فشاری که هر لحظه به این شبکه اتصال وارد می‌شود می‌تواند تاثیرات منفی بر سرعت، وضعیت عملکرد و اعتبار این دستگاه‌های هوشمند بگذارد. در مورد نگهداری این دستگاه‌ها نیز نگرانی وجود دارد. بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده دستگاه‌های هوشمند در حال حاضر تعطیل شده‌اند و محصولاتشان را بدوم امکان اصلاح مشکلات فنی رها کرده‌اند. این دستگاه‌ها گاهی می‌توانند تمام داده‌ها و اطلاعات درونشان را وارد اینترنت کنند. وقتی نظارتی بر این اطلاعات وجود نداشته باشد، ممکن است مشکلات جدی پیش آید. در چنین شرایط ناپایداری چطور می‌توان مشکلات عملکردی دستگاه‌ها را شناسایی و اصلاح کرد؟
مشکل پنجم: مصرف‌کنندگان دچار خستگی دیجیتالی می‌شوند
اینترنت اشیاء چنان با جامعه ادغام شده است که مصرف‌کنندگان به شدت به دستگاه‌های هوشمندشان متکی شده‌اند. این اتصال‌های مداوم به اینترنت می‌تواند بر سلامت جسمی و روانی کاربران تاثیر منفی بگذارد. اعتیاد یک مشکل جدی است. برخی از مردم حتی برای یک لحظه هم نمی‌توانند تلفن همراهشان را کنار بگذارند و بعضی‌‌ها فکر می‌کنند باید هر 10 دقیقه حساب‌های کاربریشان در شبکه‌های اجتماعی را چک کنند. در کنار تمامی این موارد، احتمال بروز مشکلات جدی سلامتی نیز وجود دارد. اطلاعات تازه‌ای از بروز مشکلی تحت عنوان Text Neck – گردن‌دردهای ناشی از پایین نگه‌داشتن سر به مدت طولانی- نیز به دست امده. فشار عصبی و استرسی که ممکن است تحت تاثیر اینترنت اشیاء بوجد آید، یک مشکل جدی دیگر است.

اینترنت اشیاء -
مشکل ششم: تحت تاثیر شرکت‌ها قرار گرفتن
همچنان که اینترنت اشیاء معروف‌تر و همه‌گیرتر می‌شود، شرکت‌های بزرگ نیز مردم را ماهرانه گول می‌زنند تا فقط تولیدات آن‌ها را بخرند. این شرکت‌ها قصد دارند همه محصولاتشان را یکجا به کاربران بفروشند تا همه دستگاه‌ها را به هم متصل کنند و یک شبکه اشیاء از انها بسازند. مصرف کنندگان در شبکه اینترنت اشیاء یک برند تجاری گیر می افتند و برایشان مشکل خواهد بود تا از برند دیگری استفاده کنند. این اتفاق باعث تورم قیمت‌ها هم می‌شود. منظور ما از این شرکت‌های بزرگ امثال اپل و گوگل هستند. اینترنت اشیاء با هدف ماندگاری میان انسان‌ها به وجود آمده و با سرعت چشمگیری نیز در حال پیشرفت است. دستگاه‌های هوشمند با ابزارها و امکانات نامحدودی که ارایه می‌دهند، زندگی مردم را آسان‌تر از قبل کرده‌اند. اینترنت اشیاء به طرز شگفت‌انگایزی می تواند در بهبود محیط زندگی و مخصوصا در رابطه با کشاورزی موثر باشد. پیش از آنکه یک قهوه‌ساز که در راه منزل می‌توانیم با یک اپلیکیشن آن را روشن کنیم یا یک یخچال که وقتی تخم‌مرغ‌ها تمام شد به ما هشدار می‌دهد بخریم، باید مشکلاتی که درباره گسترش اینترنت اشیاء برشمردیم را در نظر بگیریم!